Monday, 6 February 2012

PICTURE | sedetik bersama , seabad terasa . . :)))

Views
Assalamualaikum w.b.t  

Oke , lama betul tak update blog . So , dek kerana lama tak update entry nih , petang ni aku curi 5 minit masa tidor aku semata - mata nak update blog . Ye ke 5 minit , . ? Oke , kalau tak caya , cuba korang baca entry ni dan check masa sampai tak 5 minit untuk korang baca entry ni .  . 
Haha , amaaaziinngg right . .? 

Oke - oke . Sebenarnya sekarang ni penat pegi picnic dengan rakan - rakan sekelas tak habis lagi . Sangat seronok walaupun kite orang pergi hari tu sekejap jerk . Tapi tak kisah , yang penting banyak kenangan kami yang terukir kat sana . 

Tapi , disebalik keseronokan tu , siapa sangka banyak dugaan dan rintangan kami lalui  . Van yang kami nak sewa rosak . Masa tu memang dah tak de aral rasanya sebab last minit dapat tau van tu rosak. Kecoh dibuatnya . Masa tu , bertubi - tubi orang dok tanya itu , tanya ini . .Then , lepas tu dengan panik nya aku dengan kawan aku 3 orang ni macam lipas kudung duk tekan - tekan telefon nak sewa kereta . Oke , alhamdulillah . Lega dapat . Keesokan paginya tu , dah bertolak sesuku jalan , kereta plak rosak . . Ya Allah , cubaan apakah ini . Dan masa tu lagi sekali jadi macam lipas cari kereta untuk sewa yang lain . Cari punya cari . . Fuhhh , lega . Dapeett jugak ! 

 Ya , mungkin ni lah salah satunya dugaan Allah untuk menguji tahap kesabaran kami . Tapi , Alhamdulillah , betol la ada pepatah mengatakan 'berakit - rakit ke hulu berenang - renang ke tepian , bersakit - sakit dahulu , bersenang kemudian ' >>> wah , unsur - unsur sastera oke . . hohoho . .

Oke , panjang sangat aku mengomel ni . Apakata tengok gambar kami jom . ..Gambar agak kabur sikit . Maklumla , handphone koman jer pon . Tak macam korang . . T____T



Bila pergi hutan mestila kena ada pokok kan . . ^_^



Bermula dengan sesi BBQ . *Oppss , budak menyemak . .hohoho . . 


Ada lagi dia kan . . 


Model - model  ' Cintailah Sungai Kita ' . . . oppss !! hohoho >>>Jahat !


Ni Master Model dia orang . . peacee . . 


Ni plak , kuli master model yang tak berbayar . Posing sakan !



Wajibla ada gambar tuan tanah kan . . 


Paling best bila dapat solat berjemaah 'beralaskan' pasir . .





Da siap solat tu  bersantap la plak kan . . Ni la yang dok tunggu - tunggu ni . . 


Kalau berkelah , haruslah ada ayam BBQ ni...


*Ini lah hati yang kau sakiti . .  ❤ . . hohoho . .


Jemput - jemput . . .


Ni lah contoh potongan kek yang tak berseni . . ~__~




Baby dengan mak baby . . . 


Cucu dengan nenek . . :)))) . . 


*gambar ni agak kabur sikit . . so , bukak luas - luas bijik mata korang tu kasi tengok ini gambar . . ekekek . . 


Peacee . . !!


Sedap . .! Marvellouss . .!!

Oke . Habis sudah . Gambar - gambar nya tak diupload semua ye saudara saudari atas sebab - sebab tertentu . Hohoh . .>>Macam retis plak . . Papepun ,enjoy the reading dearss . . 

Salam Maulidur Rasul . Babai !


p/s : Majmuah 2 , hope dapat buat rehlah macam ni lagi . Laen kali buat kat La Hot Spring plak . Lagi best . . :))




!...Lepas baca LIKE dan KOMEN sekali tau...!

4 comments:

Cik Nawwarah Aqilah said...

Wahh...thx sbb letakkan moment2 kita bersama kt sini..ukhwah fillah..tp xpuas hati sbb gmbr aq ad 1 ja..huh

zatie aziz said...

huhu .. trharu aku .. thanx semua ats picnic yg menyeronokkn ini ! <3

Mrs Adiena said...

betol wey . best sgt2 . . 6t mesti kte rndu saat2 ni wey . . .sob2...

cik sufiela said...

hahaha..cepat btol bdak ni update blog..kojap je muncul tros..hehe,,tp nseb baek kowt xkasi bnyk gmbr kt dye..klu tidak abez sume dimasukkn..baby,mak baby,cucu,nenek,,sume dye nk ltak..ishh la bdak ni..but all of that so sweet,,thanks for niena..love u niena~