Thursday, 13 December 2012

What I Get ?

Views

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah . Masih ada kekuatan nak update entry nih . Chewwaahh !
Yaa , aku sedar . Da lama tak update entry baru . Bukan malas tahap gaban , tapi almaklumla , sibuk sangat  lagi - lagi untuk sem akhir ni . Assigment , hadis , KOKO , jaga makan pakai suami ---> Gatal !

Sebenarnya takde nak cite banyak pon , cume nak share something interesting la . Interesting la sangat kan ! Tapi siyes wey , bes sangat !

Okey , nak dijadikan cerita minggu lepas aku dijemput , eceewwaah ! Jemput pe jemput pe ? Sabaq la cheq nak habaq mai ni . Hehe . Okey , minggu lepas aku join Mukhayyam di Sri Melawi Resort . Yaa , bukan untuk holiday2 okey , tapi perkhemahan Bahasa Arab . Kenapa aku kata best ?
 Meh aku explain satu - satu .


Suasana

Sampai je kat sana waaaaa . Timbul satu perasaan dalam hati . Bukan cinta oke , tapi perasaan tenang . Macam mana boleh tak tenang kan , tepi pantai kot . Segar dapat angin pantai . Lagi best kalau dapat lending - lending . Sampai - sampai je rase cam nak lari - lari pastu terus terjun pantai . Tapi.. Cover-cover . Buat malu kaum jek .  



Tak dapat terjun masuk pantai dapat buat style ala - ala dalam cite Titanic pon jadi lah ;p



See !!
Pemandangan waktu petang . Sangat cantik dan tenang dan segar dan macam - macam ado



Dan pemandangan waktu senja ni memang aku tak pernah tengok selama aku hidup 60 tahun - 41 tahun ni .Selalu kalau kat rumah or mana - mana pergi pantai waktu pagi or petang jek . Waktu senja n malam tak pernah langsung . Dan kali ni kami diberi peluang lihat suasana waktu magrib di sini . Allahuakbar ! Cantik sangat , lagi - lagi bila kite orang dapat solat magrib kat tepi pantai dengan alunan azan oleh pelajar lelaki . Subhanallah , satu perasaan yang tak dapat digambarkan masa tu , mula fikir dalam diri betapa besarnya kuasa Allah menciptakan segala yang ada di bumi ni dan selama diberi nikmat ini oleh Allah , pernah tak aku merasa syukur dalam diri aku ? Betapa sayangnya Allah kepada kita dengan memberikan segala nikmat yang sangat-sangat indah . -->Muhasabah!


Penginapan

Satu pengalaman yang lagi best bila dapat duduk di chalet ala-ala kampung giteww . Terasa suasana di rumah kampung even duduk kat pantai . 



Godek - godek album , baru ingat yang kami lupa ambik gambar penuh chalet ni . Tapi no poblem sebab ada gambar pakej yang lagi cantik nak tunjuk . See ! Rumah dan tuan - tuan rumah yang serba cantik ,cun melecunn  sekali aku tunjuk kan  . So , kira full pakej la kan . Oke , perasan sekejap . sila muntah !




By the way . Ini lah cik Senah a.k.a Ilyana ! Sangat rajin orangnya . Sampai - sampai je terus cuci tandas chalet sampai bersih , suci dan murni gituu . Aku plan nak gaji die cuci tandas kat rumah , boleh la bagi mak aku rest . Acaner na ? Deal ? hikhik :p


Apa yang aku dapat ?

Sebenarnya main point entry kali ni bukan nye tu yang aku nak share dengan korang . Tapi sepanjang kem ni apa yang aku dapat tu yang aku nak kongsi . Sebenarnya first dapat tahu yang nama aku termasuk dalam 50 orang untuk join kem ni rasa cam malas sangat - sangat nak pergi . Dalam hati , " kenapa aku ? " . Siang malam aku duk fikir tu je . Tapi bila da sampai sana dengan suasana yang sangat best dan lagi - lagi lecturer sangaaattt baek dengan kami , rase terharu pon ada . Sangat Seronok .Terima kasih Ustaz -ustaz dan Ustazah - ustazah semua .  

Kalau nak diceritakan kat sini tak habis rasanya . Betapa banyak pengalaman yang kami dapat kat sana . Rasa sangat enjoy , rasa pergi bercuti pon ada sebab aktiviti kite orang takde la pack sangat . 




Hasil karya si kidal . 
Sila juih kan bibir dan brrrrrrrrrrr !







Sebenarnya kami lebih banyak didedahkan dengan LDK a.k.a latihan dalam kumpulan . Mungkin ni juga satu cara untuk kami sama - sama share tentang ilmu or pengetahuan yang kite ada .  Sangat seronok sebab dieorang ni semua cam giler - giler and sempoi jek walaupun baru kenal masa kem tu ! Sohhh !


Kumpulan Suyuti the best !


Sebelum balik UM , apalagi . Posing la dulu. 








Selamat berhujung minggu .

Babai !


!...Lepas baca LIKE dan KOMEN sekali tau...!

1 comment:

www.aikairfatini.blogspot.com said...

salam..ada berita ni..murah!kulit cantik,badan pun chat..jom tgk ape dye! http://aikairfatini.blogspot.com/2012/12/nak-kulit-halus-mulus-mcm-byi.html